Interjero dekoro atradimai: pavasaris ’18

Interjero dekoro atradimai: pavasaris ’18

Atradimų centre – bet kokio stiliaus interjerą pagyvinantis, itin įdomus ir stilingas, ažūrinis sieninis DECOTOMA laikrodis iš natūraliu medžio lukštu dengtos plokštės. Internetinėje parduotuvėje decotoma.com galite rasti įvairių raštų ir dizainų šių laikrodžių, kurie kuriami bei gaminami Lietuvoje. Kiekvienas laikrodis – unikalus, išskirtinis ir kaskart vis kitoks, kadangi gaminant jį iš natūraliu ąžuolo medžio lukštu dengtos plokštės, lukšto raštas nepasikartoja. Be to, labai svarbu, kad natūralus medžio lukštas yra ekologiškas, o dekoratyvinis spalvotas beicas, kuriuo dengiamas laikrodžio korpusas, yra pagamintas natūralių aliejų pagrindu, todėl nekenksmingas nei aplinkai, nei sveikatai. DECOTOMA laikrodžiai yra neįtikėtinai lengvi – jų svoris, priklausomai nuo modelio, svyruoja nuo 300 iki 500 gramų. Visų laikrodžių pagrindai pjaustomi lazeriu, o vėliau šlifuojami rankomis, tad tikrai atitinka aukščiausius kokybės reikalavimus. Verta paminėti ir faktą, kad laikrodžiuose naudojamas ypač tylus kvarcinis mechanizmas (jam suteikiama net 24 mėnesių garantija) su rodyklėmis, kurių spalvą – sidabrinę, auksinę arba juodą netgi galima pasirinkti.

Mano išsirinktas modelis – minimalistinio stiliaus Triangles, pjaustytas iš natūraliu, grafito (pilkos) spalvos aliejiniu beicu tonuotu ąžuolo lukštu dengtos plokštės, kuris yra vienas populiariausių asortimente. Pradžioje kiek nusiminiau pardavime neradusi baltos ar kreminės spalvos laikrodžių (tačiau gamintojas mane užtikrino, kad ateityje tokie, ko gero, bus – vyksta nuodugnus kokybės testavimo procesas), todėl išsirinkau universalios pilkos spalvos santūrų modelį, kuris turėtų puikiai derėti mano naujuose namuose prie pilkšvų, balinto ąžuolo spalvos grindų ir pagyvinti šviesių spalvų interjerą.

DSC07921i

Japoniškas tvarkymosi menas praktiškai, knygos.lt, 13,99 Eur

Giedrė Bagdonienė. Tvarkos maniakės išpažintis, knygos.lt, 12,99 Eur

Pavasaris – tas metas, kai iš esmės švariname ir pertvarkome namus, atsikratome nereikalingų daiktų (arba bent jau ruošiamės tai padaryti). Gerų praktinių idėjų, kaip racionaliai susitvarkyti namus, o svarbiausia – kaip tą tvarką išlaikyti kuo ilgiau, galite rasti šiose dviejose naudingose knygose. O tokių žinių geriausia semtis iš pripažintų tvarkos ekspertų japonų arba skaitant tautietės parengtą ir mums lengviausiai pritaikomą leidinį.

DSC07928i

„Mieganti“ rausva bijūninė rožė (1 vnt.) po stiklo gaubtu, giftlab.lt, 17,00 Eur

Liūdniausia, kad gyvos, skintos gėlės nuvysta labai greitai, o jų grožis džiugina vos keletą dienų. Kaskart susimąstome – ką daryti, kad jos išsilaikytų ilgiau? Pasirodo, tokių stebuklų jau yra – maloniu atradimu man tapo „miegančių“ gėlių idėja. Pritaikius patentuotą modernią ir ekologišką augalų stabilizavimo technologiją, gėlės gali išlaikyti savo natūralų grožį net keletą metų. Natūraliomis sąlygomis, joms įprastoje aplinkoje užaugintos, šviežiai nuskintos gėlės konservuojamos saugiu, augalinės kilmės stabilizavimo skysčiu – glicerinu, kuris pakeičia gėlėse esantį vandenį ir sultis, nepadarydamas įtakos natūraliai augalo išvaizdai. Tik svarbu šį grožį saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių, nelaikyti labai drėgnose patalpose ir tiesiog kasdien juo gėrėtis. Vienintelis minusas, kad šios ilgai nevystančios gėlės tikrai nėra pigios, tačiau tai ilgalaikė investicija, tad vienu kitu tokiu žiedeliu tikrai galite papuošti namus ar pradžiuginti artimąjį. „Miegančių“ gėlių (dažniausiai – rožių) jau galite įsigyti daugelyje gėlių parduotuvių.

DSC07927i

Didelė sojų vaško žvakė stikliniame inde, 200 g, Natūralios idėjos, 15,00 Eur

Apie nuostabią Natūralios idėjos produkciją jau esu jums pasakojusi, tačiau į pavasario interjero atradimus negalėjau neįtraukti jų ekologiškos, sveikatai visiškai saugios sojų vaško žvakės. Pastaruoju metu mane džiugina subtilaus, lengvo prieskonių aromato Baltijos gintaro kvapo žvakė.

DSC07932i

Metalinė ažūrinė žvakidė Skurar, 18 cm, IKEA, 1,29 Eur

IKEA parduotuvėse visada galima rasti mielų interjero smulkmenų. Ši žvakidė gali būti panaudojama ne tik žvakei padėti, bet ir kaip mažas padėkliukas taurei ar puodeliui, smulkiems papuošalams ar bet kam kitam, kam tik sugalvosite. Tokių padėkliukų tikrai pravartu įsigyti ir ne vieną, juolab, kad jie tikrai nebrangūs.

Mažas, baltas dirbtinio kailio patiesalas / kilimėlis, Aliexpress, apie 515 Eur

Dirbtinio (saugokime gyvūnus!) kailio akcentai interjere – nebūtinai tik šaltojo sezono pasirinkimas. Švelni ir jauki dirbtinio kailio pagalvėlė, apklotas ar kilimėlis puikiai dera ir prie vasarinių, pastelinių vasariško interjero tonų.

Tiek Provanso stiliaus, tiek skandinavišką minimalistinį interjerą papuošia įvairūs pinti akcentai – krepšiai, pintinės, vainikai. Aliexpress atrastas širdies formos, iš ratano pintas vainikėlis, ko gero, papuoš mano namų virtuvę arba koridorių.

BGTECH puodelis Tropical su flamingais, 300 ml, Bohemia

Neabejotinai vienas iš mėgstamiausių vasaros simbolių – gražusis rožinis paukštis flamingas. Flamingams ir aš neabejinga – realybėje jie ne mažiau žavūs nei paveikslėliuose, tad negalėjau neįsigyti ir šio porcelianinio puodelio vasaros gėrimams.

DSC07929i

Dirbtinės gėlės hortenzijos, Aliexpress, po 2,12 Eur

Dar vienas, bet gerokai pigesnis ilgaamžių, nors ir netikrų, gėlių variantas – dirbtinės gėlės. Paieškojus ir panagrinėjus jau pirkusiųjų atsiliepimus, Aliexpress parduotuvėje galima rasti pakankamai kokybiškų dirbtinių gėlių už priimtiną kainą. Mano pasirinkimas – trys skirtingų spalvų dirbtinių hortenzijų (nors man jos visgi panašesnės į bijūnus) puokštelės (vieną puokštelę sudaro 5 gėlių žiedai).

Bolzonella nuotraukų rėmelis, 17 x 22 cm, iš Membershop.lt, 18,30 Eur

Vis neatsispiriu romantiškiems baltiems, vintažo stiliaus, gėlėmis ar stilizuotais barokiniais augalų motyvais dekoruotiems nuotraukų rėmeliams. Šis italų interjero dekoro prekių ir kitų namų akcentų gamintojo Bolzonella gražuolis atrastas mano mėgstamoje Membershop.lt elektroninėje parduotuvėje.

Nuoširdžiai – Jūsų Preilė